img_1764-1.jpg

Den bedste langtids stegte and- og naturligvis sauce

Der er intet værre end en tør and, der ikke smager af noget. Her er opskriften på en super lækker langtids stegt and der holder på saften. 

Til 6 sultne personer skal du bruge:

En god 3000 g and.

Rengør anden og skær det overskydende fedt væk. Gnid den godt ind i salt.

Lav fyldet:

1 økologiske appelsin

12 svesker

2 løg

1 æble 

Skær det hele i tern og kom det ind i anden.

Steg anden i almindelig ovn ved 130 g i 6 timer. 

Når man ikke er helt vant til helt fed mad, så kan det godt blive for meget med en rigtig fed andesauce. Så her er opskriften på en der smager helt fantastisk og er knap så fed. Jeg begynder lave den når jeg sætter anden i ovnen.

Du skal bruge:

Indmaden fra anden

1 løg

10 svesker

2 store gulerødder

2 dl portvin

Start med at brune indmaden og grøntsagerne. Tilsæt portvin og ca 1/2 l vand- lidt salt og peber.

Lad det hele simre i 1-1,5 time. Herefter sir du “indholdet fra” og beholder væsken.

Når anden er ved at være færdig stegt i ovnen laver du resten. 

Varm det op igen. Tilsæt 1 dl fedt fra anden. 1/2 l mælk- eller vand ( det er ligeså godt). Kog det op og tilsæt 1 dl portvin igen, 2 spsk ribsgelé og smag til med salt og peber. Til slut jævner du saucen med maizena.