Akupunktur & Kostvejledning

Glutenfri basis dej

Det er bestemt ikke let at lave luftige boller, pølsehorn osv- når de skal være gluten og mælke fri. Det giver altid en masse udfordringer og ofte er bollerne kun gode samme dag de er bagt- dagen efter de er ligeså tørre som en mursten.

Nu er det endelig lykkes at få lavet en god basis dej- der kan bruges til det hele. Som derudover også både er luftig, holder sig lækre dagen efter og man rent faktisk har lyst til at spise.

Opskriften kan også bruges til 24 pølsehorn.

Til 12 store boller skal du bruge:

2,5 dl havremælk

2,5 dl mælk

1 pk øko gær

2 æg

25 g fiber husk

30 g sukker

500 g glutenfri mel

50 g olie margarine

2 tsk salt

300 g revne gulerødder

Start med at varm vand og havremælk til det er fingervarmt. Smuldre gæren i.

Kom det i en røremaskine og kom fiber husk i. Lad det røre i 5 min.

Herefter kommer du alle de øvrige “våde” ingredienser i og lader røremaskinen køre i yderligere 5 min.

Kom nu alle de tørre ingredienser i- pånær gulerødderne og lad maskinen køre i 15 min. Slut af med at komme gulerødderne i og lade det røre i yderligere 5 min.

Lad dejen hæve i 30 min.

Dejen er utrolig klistret. Så kom olie på bordet og dine hænder inden du går i gang. Enten skal du forme 12 boller, 1 franskbrød eller 24 pølsehorn.

Når du er færdig – så lad det efterhæve i 20 min.

Bag det i ovnen ved 200 grader

Print Friendly, PDF & Email


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *