Det bedste glutenfri surdejs brød!! Endelig er det lykkes at lave det lækreste luftigste glutenfri rugbrød. Jeg er helt tosset med det:) Det er lavet på surdej- så derfor kræver det lidt mere forberedelse end ellers MEN så kan du jo vælge altid at have en surdej klar.

Først skal surdejen laves:

2!dl boghvede

2 dl vand

1 spsk honning

Kom det i en glas krukke. Lad det stå på bordet og rør i det et par gange on dagen. Kom en klæde hen over det og ikke et tæt låg. Surdejen er klar når den “bobler”- det tager 2-3 dage efter sæson og temperatur i rummet.

Når sur dejen er klar kan du bruge den. Du kan også sætte den sidste del til at “sove” i køleskabet og tage den ud når du skal bruge den.

Nå- men det du skal bruge til 2 rugbrød er:

1 dl surdej

1 tsk kardemomme

1 tsk koriander

2 spsk salt

9 dl vand

1 dl olivenolie

120 g sesamfrø

150 g solsikkekerner

200 g boghvedemel

200 g rismel

20 g fiberhusk

100 g glutenfri havregryn

Kom alle de våde ingredienser i en røremaskine. Når det er rørt sammen komme du alle de tørre ingredienser i.

Lad det røre i 10 min.

Kom det i formene og lad det efterhæve i 2-5 timer.

Bag det ved 200 g i 1 time og 20 min