img_2147.jpg

Konfekt med marcipan, orangesmag og peanuts

Hvert år skal der eksperimenteres med en lidt anderledes konfekt til jul. Den må gerne være lidt ekstra lækker- tage ekstra tid at lave og smagen skal indeholde alle elementerne. Ja- dette års konfekt blev helt perfekt, hvis man gerne må prale lidt;)

Jeg valgte selv at lave marcipanen- og du kan finde opskriften på min side. Hvis du ikke har tid til det, så køb en og sørg for det er en der er lavet på mandler og ikke abrikoskerner

Her er opskriften:)

1 lag:

200 g mandler

180 g friske dadler- tag stenen ud

50 g mørk chokolade

Skallen fra 1/2 appelsin – økologisk

Start med at Blend alle mandlerne. Derefter kommer du de øvrige ingredienser i og blender det godt sammen.

Kom bagepapir i et ildfast fad og tryk massen godt ud. Den skal ikke være alt for tyk- max 0,5 cm.

2 lag:

Marcipan- enten hjemmelavet eller en færdig pakke.

Her kommer du marcipan ovenpå bunden. Skær den i tynde skiver og tryk den udover bunden. Igen ikke et alt for tykt lag.

3 lag:

1 pose saltede peanuts

200 g mørk chokolade

Kom peanuts udover marcipanen. Sørg for de er godt fordel.

Smelt chokoladen over et vandbad og kom den over.

Kom “kagen” i køleskabet og skær den herefter i små firkanter.

Så er du klar med den bedste jule konfekt❤️❤️❤️