Tikka Chicken Masala

Jeg elsker det indiske køkken!! Der er masser af smag- det er dejligt let og smager altid fantastisk.

Her en opskrift som hele familien vil elske:

Start med at lave en marinade af følgende: 

2 dl yoghurt naturel

2 fed hvidløg

3 tsk fint revet ingefær

1 tsk salt

2 tsk gurgemeje 

2 tsk chili

1 tsk garam masala

2 tsk karry – jeg har karry fra Indien som er meget stærkt- så måske du skal bruge lidt ekstra

Saften fra 2 store lime

Bland det hele sammen.

Derudover skal du bruge 800 g kylling- enten inderfilet eller Kyllinge bryst du skære i strimler.

Lad kyllingen marinerer i mindst 2 timer- meget gerne mere.

Når du skal lave retten skal du hælde det hele i et ildfast fad- bag det i ovnen ved 240 g i 25 min.

Mens det er i ovnen laver du resten. Du skal bruge:

1 stort løg eller 2 mindre

2 fed hvidløg

3 spsk ingefær

1 ds tomat pure

2 dl hakkede cashewnødder 

2 tsk gurgemeje 

3 dl vand.

Start med at stege løg og hvidløg på panden. Herefter tilsætter du alle de andre ingredienser og koget det op. Lad det koge i 5 min. 

Bland det hele sammen i gryden og lad det simre i 5 min. 

Serverer det med naaan brød og evt. Ris.

Det smager altid super med kold agurke og mynte dip til indisk mad. Her er opskriften på det:

1 dl skyr

1/2 agurk

1 håndfuld mynte blade

Salt

Blend det hele sammen:))

Velbekomme

Print Friendly, PDF & Email


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *