Jeg blev simpelthen nødt til at eksperimenterer med en lidt anderledes “marcipan”- så disse påskeæg indeholder alm. Marcipan med kakao nips, hjemmelavet nougat og en marcipan lavet af jordnødde mel.

Opskriften giver 10 stk:
Nougat:

50 g hasselnødder

2 tsk sukrin melis

80 g mørk chokolade
2 spsk kakao
1 spsk kokosolie

Start med at rist hasselnødderne på panden. Blend kakao, den mørke chokolade og sukrin sammen. Når nødderne er gyldne blender du dem med de andre ingredienser. Til slut smelter du kokosolien og blender den sammen med de andre ting. Sæt den lidt flydende blanding på køl så den samler sig.
Marcipan:

100 g mandel mel
1,5 æggehvide
1 tsk mandelessens
2 tsk sukrin melis

Vil du have med knas:

2 spsk kakao nips
Bland mandelmel, æggehvide, mandel essens og sukrin sammen til en ensartet masse.

“Jordnødder” marcipan:

100 g jordnødde mel

1,5 æggehvide

2 spsk sukrin melis

3 spsk frysetørret jordbær

Til overtrækket:

100 g mørk chokolade

1 tsk kokosolie
Smelt det og brug det til at overtrække påskeæggene med.
Nu skal du jo så lave påskeæggene. Her kan du jo så vælge at sammensætte ingredienserne som du vil. Jeg har lavet dem både med marcipan og nougat og jordnødder marcipan.
Til pynt er der drysset med frysetørret jordbær.

Sæt dem i køleskabet til chokoladen er helt stivnet. Opbevar dem her indtil de er spist;)