ENDELIG lykkes det at bage et glutenfri og hvedefrit rugbrød- både Alberte og jeg er vilde med. Nu har vi spist det samme rugbrød i flere år- engang imellem lykkes det at bage et, men det er altid kun en af os der sådan virkelig kan lide det! Med god inspiration af en dejlig kusine- så kom lidt af motivationen tilbage og vi fik bagt det bedste rugbrød✨

Ja nu er jeg ikke super god til at følge en opskrift direkte, så der kom en del ændringer undervejs og her er min udgave af brødet.

Du får 2 store rugbrød i 1 l form af opskriften:

200 g fuldkornsmajsmel

200 g havregryn- glutenfri

200 g boghvedemel

100 g økologiske rosiner

5 dl kogende vand

7 dl koldt vand

30 g fiber Husk- den gule

90 g quinoa

150 g sesam frø

150 g solsikkekerner

100 g græskar kerner

100 g hørfrø

Start med at komme rosinerne i kogende vand. Lad det stå i 10 min. Rist den rå quinoa på panden.

Kom det kolde vand og fiber HUSK i din røremaskine- eller pisk det sammen.

Blend rosinerne, quinoa sammen med det kogende vand.

Bland de to “væsker” sammen i røremaskinen.

Kom frø og kerner i lidt af gangen og lad røremaskinen køre i ca 5 min. Kom herefter resten af ingredienserne i og lad røremaskinen køre i 10 min ved mellem hastighed.

Tænd din ovn på 175 grader- varm luft.

Kom dejen i 1 l forme og prik masser af huller med en gaffel.

Bag brødet i 1 time og 15 min.

Tag det ud af formen og bag det færdig i 30 min.

Velbekomme:))