Den bedste langtids stegte and- og naturligvis sauce

Den bedste langtids stegte and- og naturligvis sauce

Der er intet v√¶rre end en t√łr and, der ikke smager af noget. Her er opskriften p√• en super l√¶kker langtids stegt and der holder p√• saften. 

Til 6 sultne personer skal du bruge:

En god 3000 g and.

Reng√łr anden og sk√¶r det overskydende fedt v√¶k. Gnid den godt ind i salt.

Lav fyldet:

1 √łkologiske appelsin

12 svesker

2 l√łg

1 √¶ble 

Skær det hele i tern og kom det ind i anden.

Steg anden i almindelig ovn ved 130 g i 6 timer. 

Når man ikke er helt vant til helt fed mad, så kan det godt blive for meget med en rigtig fed andesauce. Så her er opskriften på en der smager helt fantastisk og er knap så fed. Jeg begynder lave den når jeg sætter anden i ovnen.

Du skal bruge:

Indmaden fra anden

1 l√łg

10 svesker

2 store guler√łdder

2 dl portvin

Start med at brune indmaden og gr√łntsagerne. Tils√¶t portvin og ca 1/2 l vand- lidt salt og peber.

Lad det hele simre i 1-1,5 time. Herefter sir du “indholdet fra” og beholder v√¶sken.

N√•r anden er ved at v√¶re f√¶rdig stegt i ovnen laver du resten. 

Varm det op igen. Tilsæt 1 dl fedt fra anden. 1/2 l mælk- eller vand ( det er ligeså godt). Kog det op og tilsæt 1 dl portvin igen, 2 spsk ribsgelé og smag til med salt og peber. Til slut jævner du saucen med maizena.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar