Den Holistiske Læge

Stine er uddannet og autoriseret læge, yogainstruktør, coach i Sundhed og Ernæring, Reiki-healer samt under uddannelse til Heilpraktiker. Hun tilbyder konsultationer med en holistisk tilgang til dig som menneske og de symptomer og ubalancer du kommer med. Stine er uddannet både inden for det konventionelle og det alternative system, har hun mange redskaber og erfaringer at trække på. Som udgangspunkt ordinerer hun ikke medicin, hun seponerer (det vil sige fjerner) heller ikke medicin som du har fået ordineret. Det lader hun din egen læge om.

Fokus er hovedsageligt på at hjælpe din krop tilbage i balance via naturmedicinske tiltag. Det kan man sagtens gøre sideløbende med et forløb i det konventionelle system. 

Stine tilpasser behandlingen efter dig, hvem du er og hvilke ønsker og behov du har. Første gang du er ved Stine skal du have en 1. konsultation- her modtager du et spørgeskema, der skal være udfyldt og sendt til Stine senest en uge inden jeres samtale. Efter samtalen modtager du en udførlig plan som du læser igennem. Der er en kort opfølgning på telefonen og derefter kan du booke opfølgningskonsultationer, hvor i kan følge dine fremgang tæt. 

Tid og fortrolighed vægter højt- derfor er der sat 1,5 time af til dit første møde med Stine. Tiden betyder der er mulighed for at komme omkring hele din historik og få lavet en plan, der kan give dig de bedste forudsætninger for at hjælpe din krop tilbage i balance.

Stine er uddannet i en bred vifte af naturmedicinske behandlinger, fx kost og livsstil, kosttilskud, homøopati og urter, og hun bruger det hele i sine konsultationer, afhængigt af hvad netop du kommer med. I vil også komme omkring vigtigheden af det basale som væske, bevægelse, frisk luft, lys, søvn og hvile, sociale relationer, stress er de essentielle grundsten, da ingen kosttilskud kan rette op på manglende fokus her.

Kostændringer

Som udgangspunkt arbejdes hverken med restriktiv kost eller på diæter, med mindre du har en specifik sygdom som f.eks. cøliaki. Vi skal derimod lære at træffe sunde og nærende valg, så kroppen får den optimale næring at arbejde med. Hvad der er sunde og nærende valg kan se forskelligt ud fra person til person, og er helt afhængigt af hvad du kommer med af symptomer og ubalancer.

Kosttilskud

Kosttilskud er, som navnet fortæller, et tilskud til kosten. De kan IKKE stå alene, og kan aldrig stå i stedet for den nærende kost omtalt tidligere. Men de kan i nogle situationer være et virkelig godt supplement i perioder.

Det er en jungle med kosttilskud på nettet, og du kan få noget for alt.  Stine guider dig igennem denne jungle med at udvælge specifikke tilskud målrettet dig og de behov du har.

Homøopati

Homøopati er en bred vifte af fantastiske naturmedicinske midler. I den konventionelle verden vil du høre det omtalt som et middel der er fortyndet så mange gange at der ikke er noget målbart stof tilbage, dvs uvirksomt vand. Det er IKKE sandheden. Det er korrekt at det er fortyndet (eller potenseret, som det hedder i homøopatiens verden) – men energien fra stoffet findes fortsat i midlet og det er det der gør det så virksomt. Midlerne der går ind og sender impulser til kroppen om at genfinde balance, om at hele en ubalance, om at producere mere af et givent stof/hormon osv. Midlerne er blevet brugt rundt omkring i hele verden i flere 100 år af mange millioner mennesker med gode resultater. I mange lande er homeøpati endda en del af det nationale sundhedsprogram, fx i Brasilien, Schweitz, Indien og Mexico. Homøpati praktiseres i 40 ud af 42 europæiske lande. I England findes homøopatiske hospitaler, i Tyskland bruger homøopati i dagligdagen, og midlerne kan købes på almindelige hospitaler. I Frankrig bruger læger homøopati som en del af behandlingen.

Bliver du uddannet homøopat, er det faktisk en universitetsuddannelse, som kan tages i fx England, som er virkelig omfattende.

Midlerne er billige, effektive og samtidig milde – det vil sige de ikke har de samme bivirkninger som meget konventionelt medicin har. De kan indtages selvom du tager konventionel medicin eller får andre former for behandling.

Der finder mange mange midler, og at ordinere et homøopatiske middel er ikke altid nemt, da det kræver at man har en meget præcis beskrivelse af netop dine symptomer. Ordination af homøopatiske midler er derfor meget individuelt.

Hvis du aldrig har hørt om homøopati før, anbefaler vi  at du åbner sindet og giver det en chance. 

Naturlægemidler

Nogle kosttilskud klassificeres som naturlægemidler, fordi de indeholder aktive stoffer som man ved har en mere medicinsk virkning. Men der er ikke samme regulering ved naturlægemidler som der er ved konventionelle lægemidler, og det kan derfor også være lidt en jungle at finde rundt i.

Her bliver du guided med anbefalinger og mærker til netop det du kommer med.

Hvordan foregår en konsultation hos Stine?

Vælger du en konsultation eller forløb hos Stine, kan du forvente at der sættes ind forskellige steder. Du kan også forvente at det er et aktivt samarbejde. Der findes ingen quick-fix til ubalancer, heller ikke naturmedicinske. Vi kan støtte kroppen med forskellige midler, men vi kommer ikke udenom at en aktiv indsats fra dig som klient er nøglestenen i behandlingen. Det kan være kostændringer eller andre livsstilsændringer, som hverken Stine eller et kosttilskud kan klare for dig. Men hun kan guide dig, vejlede dig og støtte dig på rejsen.

Vejen til et sundere liv fyldt med velvære er nemlig en rejse. Som starter den dag du vælger at tage ansvar og gøre mere end “bare” at tage det medicin lægen ordinerer. Det er en rejse for livet, og er du først begyndt og får smagen for hvor godt du kan have det, er det de færreste der stopper igen. Også selvom man bliver symptomfri. Vi kalder det at tage helbredet i egne hænder – og det er måske nok den største gave du kan give dig selv. Et selvkærligt og bevidst valg om hver dag at gøre de gode ting for dig. For du fortjener at have det godt!

Helbredsrejsen er ikke altid nem eller behagelig, den er heller ikke lineær. Du kan forvente op og nedture, gode dage og dårlige dage, fremgang, stilstand og måske endda tilbagegang i perioder. Det er HELT normalt, og en del af heling er netop at vide og acceptere at det ikke er lineært. Men at livet rammer, også selvom du synes at nu havde du lige styr på det. Det er okay, og vi er her til at støtte dig, især når det bliver svært.

Inden en konsultation hos Stine modtager du et længere spørgeskema som du bedes udfylde og sende retur senest en uge inden din tid.

Til den første konsultation har I ca 1.5 time sammen. Her tages der udgangspunkt i spørgeskemaet, og du får mulighed for at fortælle og uddybe din historie. Stine vil også have en række spørgsmål, og hvis hun finder det relevant vil hun også undersøge din iris, måle dit blodtryk og lytte på hjerte og lunger.

Maksimum en uge efter konsultationen modtager du en behandlingsplan på skrift, med alt det I kom igennem til konsultationen. Du behøver derfor ikke skrive noget ned undervejs. Når du har læst planen igennem aftaler I en kort telefonsamtale på ca 15 minutter til hvis du skulle have spørgsmål til planen.

Denne indledende konsultation koster 1600 kr. Den inkluderer behandlingsplanen og den efterfølgende telefonsamtale, men ikke de midler og kosttilskud Stine anbefaler i planen. Dem skal du selv ud og købe efterfølgende.