Islagkage med nøddebund og brombær is

Islagkage med nøddebund og brombær is

Vildt lækker islagkage- der er super let at lave. Ja den er altså ikke sund. Men det skal det heller ikke altid være;)

Jeg har været så heldig, at der er masser af brombær på min daglige gå tur. Så efter et utal af brombær smoothies, brombær på morgenmaden og i salaten- ja så var det tid til at lave lidt andet.

Du skal bruge:

200 g hasselnødder

100 g sukker

3 æggehvider

Rist nødderne på en pande. Blend dem til mel. Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret lidt af gangen. Hæld derefter nøddemelen i lidt efter lidt.

Fordel massen i en springform- 20 cm.

Bag bunden i ovnen ved 200 g i 18 min.

Til isen skal du bruge:

100 g brombær

3 blade husplast

3 dl fløde

4 æggeblommer

100 g sukker

Start med at blend brombær godt.

Lad husplasten trække i koldt vand i 5 min. Tag husplasten op og kom det i en lille gryde sammen med brombær massen. Tænd for varmen og rør indtil det er en jævn masse ( det må ikke blive for varmt).

Pisk blommerne og sukkeret stift og Hvidt. Kom brombærmassen i og pisk det sammen. Pisk fløden for sig selv og pisk til sidst de to ting sammen.

Fordel isen ovenpå bunden og stil det i fryseren.

Husk bunden skal være helt kold inden du kommer det ovenpå.

Når den skal serveres så pynt med friske brombær og lidt hakket mørk chokolade🍽🍽

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar