Moderne “Borsjtj” med rå rødbedesalat

Moderne “Borsjtj” med rå rødbedesalat

suppe

Suppe:

  • 250 g kalvekød i små tern
  • 3 l vand
  • 2 okseboullion terninger
  • 2 laurbærblade
  • 5 stilke frisk timian
  • 3 fed hvidløg (halverede)
  • 1 spsk paprika
  • 4 stænger bladselleri
  • 3 forårsløg

Sæt vand over og koge. Skær selleri og forårsløg i små stykker.

Kom kødet i det kogende vand, og skum urenheder af suppen. Tilsæt boullionterninger, laurbærblade, timian, hvidløg og paprika. Kog til kødet er mørt.

Fjern laurbærblade og timian. Tilsæt selleri og forårsløg og lad det koge i et par minutter. Så er suppen klar.

Rå rødbedesalat:

  • 5 små rødbeder
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk revet peberrod
  • citronskal fra en kvart citron
  • 1 fed hvidløg

Skræl rødbederne og riv dem på det grove rivejern. Bland dem med peberrod og grovhakket persille. Tilsæt finthakket citronskal og hvidløg. Bland det hel godt sammen.

Anretning:

Kom suppe i en dyb tallerken og sæt en stor top rødbedesalat oven på suppen.

Tip:

Rødbedesalaten kan også spises alene uden suppe…

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar