Nok til 6 sultne voksne:

En pose frisk spinat

2,5 dl kogte sorte quinoa – du kan også bruge spelt kerner, brune ris eller byg kerner

250 g friske blåbær

250 g friske jordbær

1 stort hvidvins dampet rødløg i grove skiver

Hvidvins dampet rødløg:

Skær et stort rødløg i grove skiver. Hæld 1 dl hvidvin og en 1/2 dl hvidvins eddike i en gryde. Smid rødløget deri og lad det koge i 7-10 min.

Køl løget ned.

Bland spinat, de dampede rødløg, quinoa og bær sammen i en stor skål. Serverer evt. Med hindbær og hvidvins dressing.

Hindbær og hvidvins dressing:

Lav evt en dressing af 2 dl hindbær, 

1/2 dl æblecider eddike, 

saften af en lime

3 spsk flydende honning, 

1 dl rapsolie 

 1 dl hvidvin

Blend det hele sammen i en mini hakker.