Akupunktur

Akupunktur er en effektiv behandlngsmetode, der kan benyttes til at behandle mange forskellige tilstande. Her listet op det der oftest behandles i klinikken:

Fysiske problemer som: Migræne/ hovedpine/ nakkespændinger, sovende arme, Kæbespændinger, Frossen skuldre, Knæ smerter, væske i kroppen, Smerter i ben og hofte, Fibersprængninger, Ar, Ubalancer i menstruations cyklus, Menstruations smerter, Overgangsalderen- både hos mænd og kvinder, Fertilitetsproblemer, Smerter i fødder og hæle, Hælspore, Severs syndrom, Hævede led, Fordøjelsesproblemer, Nervesmerter og forstyrrelser, Problemer med tørre slimhinder i skeden, Gigt, Bihulebetændelse, Graviditetskvalme, Svimmelhed, Styrke immunforsvaret, Blærebetændelse

Psykiske udfordringer som:

Traumer, PTSD, ADHD, ADD, Stress, Søvnproblemer, OCD, Angst, Eksamens angst mv.
 
Er det du ønsker hjælp til ikke på listen, så er du velkommen til at kontakte Dina for at høre om hun kan hjælpe netop dig.

Hvad er akupunktur

Er akupunktur altid det samme? Her er svaret nej. Akupunktur er ikke en beskyttet titel og alle må sige de laver akupunktur- uddannelse på flere år, et weekendkursus eller et dagskursus. Man må kalde det præcis det samme. Akupunktur dækker over meget forskelligt- over mange forskellige metoder.
De fleste kender akupunktur som noget de f.eks har fået hos deres fysioterapeut eller massør, hvor der er sat nogle enkelte nåle i for at få musklerne til at slappe og eller for at skabe cirkulation i musklerne. Så er der også andre mikro systemer, der er simple at anvende og lære, som arbejder på forskellige måder i kroppen.
 
Går man helt langt tilbage i tiden, så er akupunktur en del af læren omkring kinesiske medicin. Den traditionelle kinesiske medicin har rødder over 5000 år tilbage i tiden- og sikkert endnu længere. Kinesisk medicin er læren om balance- balance i kroppen, psyken, livet. Altså det som vi så fint kender som symbolet yin og yang. For meget af det ene eller det andet skaber en ubalance. Et eksempel kunne være: dyrker man for meget motion, så får man ofte en overbelastningsskade. Dyrker man for lidt bliver kroppen slap og man få lettere smerter af fysisk arbejde. Så for lidt og for meget skaber begge en ubalance. Indenfor den kinesiske medicin så arbejder man i at skabe balance- i livet.
 
Her bruges forskellige redskaber som kost, urter, qi gong og akupunktur. Og det er her akupunkturen i sin oprindelse er meget anderledes end de mikro systemer man kan lære på en weekend. Når man er uddannet akupunktør og arbejder med kinesisk medicin, så arbejder man med meridianbaner. Man arbejder med at flytte energien i merdianbanerne for at skabe balance, hvor der er ubalance. Derfor kan denne form for akupunktur også hjælpe på f.eks migræne, hormonelle ubalancer, fordøjelses problemer, eksem, allergi, fertilitetsproblemer, smerter af alle slags, forbygge myggestik osv.

 

Akupunktur, en traditionel kinesisk behandlingsform, anvender fine nåle til at stimulere nøjagtigt definerede punkter på kroppen, fremmende helbredelse og lindring af sygdomme. Denne praksis er dybt forankret i den antikke forståelse af Qi, den vitale livsenergi, der flyder gennem meridianer i kroppen. Videnskabelig forskning understøtter akupunkturens effektivitet ved at påvise ændringer i endorfinniveauer og elektriske egenskaber ved akupunkturpunkter.

I hjertet af akupunkturens filosofi ligger begreberne Yin og Yang – fundamentale, modsatrettede kræfter, der skal være i balance for sundhed. Yin repræsenterer det passive, kølende, og indadvendte, mens Yang symboliserer det aktive, varmende, og udadvendte. Balance mellem disse kræfter er essentiel; en ubalance fører til sygdom.

Ud over Yin og Yang fokuserer akupunktur på fem centrale aspekter af sind-sjæl-komplekset: Shen, Hun, Po, Yi, og Zhi. Disse elementer repræsenterer forskellige aspekter af den psykiske og åndelige dimension af mennesket.

  • Shen refererer til bevidsthed, ånd og mentalt velvære, afspejlet i klarhed, ro og følelsesmæssig balance.
  • Hun er relateret til den åndelige sjæl, som styrer drømme, visioner, og livsplaner.
  • Po repræsenterer den kropslige sjæl, knyttet til fysiske fornemmelser og instinkter.
  • Yi omhandler intention og tanke, den kognitive evne til at fokusere og bearbejde information.
  • Zhi er viljestyrken og beslutsomhed, der driver individets evne til at overvinde forhindringer og nå mål.

Akupunkturbehandlinger sigter mod at harmonisere disse fem aspekter af sind-sjæl sammen med Yin og Yang for at fremme helbredelse på både fysisk og psykisk plan. Ved at tilstræbe balance mellem kroppens vitale energier og det psykiske og åndelige velvære, tilbyder akupunktur en holistisk tilgang, der anerkender det indbyrdes forhold mellem krop, sind og universet.

Sportsskader og akutte smerter

Akupunktur er super effektiv ved alle typer af akutte smerter samt sportsskader. Om vi snakker om et hold i ryggen, iskias smerter eller en fibersprængning, overbelastet knæ som f.eks springerknæ/ løberknæ eller skinnebensbetændelse så har vi ofte styr på smerterne og har fået rettet op på ubalancen efter 5 behandlinger. Derfor er det en effektiv behandling, hvis du vil hjælpe kroppen hurtigt igennem processen og være klar til at fortsætte din træning eller bare være smertefri.

Fertilitet og hormonelle problematikker

Mange piger og kvinder døjer med problemer i forbindelse med menstruation, det kan både være en uregelmæssig cyclus, smerter i forbindelse med blødning. Her kan akupunktur skabe balance og lindre.

Det at få et barn er ikke altid let. Der er flere og flere, der kommer i fertilitetsbehandling. Når man arbejder med akupunktur kan man arbejde på flere måde – man kan både gøre kroppen klar til graviditet, man kan arbejde med kroppen under fertilitetsbehandling og man kan også arbejde med at gøre kroppen klar til fødsel. Behandlingen vil altid være individuel og skræddersyet efter din krop – man kan både arbejde med manden og kvinden. Står du/ i en situation hvor i gerne vil have et barn og forøge jeres familie, så kontakt mig og få en snak om hvilket forløb der vil være det optimale for jer.

Migræne og hovedpine

Migræne og hovedpine kommer i utrolig mange afskygninger. Nogle migræner er vindfølsomme, andre sidder i den ene side af panden, nogle føles som en stærk jagende smerte bag det ene øje og andre kommer med både kvalme, lysfølsomhed og aura. Fælles for alle typer af migræne og hovedpine er, at man kan afhjælpe smerterne med akupunktur.

Ved nogle arbejder man smerterne helt væk, hvor andre kommer og får en vedligeholdende behandling hver 4-6 uge. Vil du gerne dine smerter til livs – så kontakt Dina.

Hælsmerter/ hælspore

Hælsmerter/ hælspore eller inflammation ved tilhæftningen af svangsenen? Om det er det ene eller det andet, så påvirker det bare livskvaliteten rigtig meget. Der er utrolig mange der dagligt går rundt med store smerter under foden. Mange bliver sygemeldte efter en periode og andre dropper alt udover arbejde – simpelthen fordi smerterne er for store. Dina har behandlet rigtig mange med hælsmerter – og fælles for dem alle er de har prøvet rigtig mange ting for at afhjælpe smerterne. 

Kæbespændinger

Hvorfor er det lige at kæbespændinger har indflydelse på så mange forskellige smerter i kroppen? Og hvorfor er det så vigtigt at få behandlet? Kæben har indflydelse på næsten alt i kroppen- og derfor er den vigtig at få med i behandlingen. Vi kender alle udtrykket at bide tænderne sammen og tage en ekstra tørn….- og måske finde os i lidt for meget? Rent praktisk betyder kæbespændinger at vi påvirker mange store nerver. Det betyder at kæbespændinger kan være årsagen til at du altid får bihulebetændelse, at du altid har spændinger i nakken og de kommer tilbage en uge efter din massage, det kan gøre du har en konstant ringen for ørene samt mange andre ubalancer.