Fik sådan en voldsom trang til påske æg. Ja man er vel lettere hys- jeg gider ikke rigtig dem man køber da de ofte indeholder abrikoskerner fremfor mandler. Så skal man nu synd lidt- så må det godt være med god samvittighed og noget der er lavet af mad.

Jeg har lavet nogle med marcipan med hindbær, nougat og overtrukket med mørk chokolade. Du kan jo så kombinere det som du vil- altså både lave det uden hindbær – med og uden nougat. 

Opskriften giver 10 stk:

Nougat:

50 g hasselnødder

2 tsk sukrin melis

80 g mørk chokolade

2 spsk kakao

1 spsk kokosolie

Start med at rist hasselnødderne på panden. Blend kakao, den mørke chokolade og sukrin sammen. Når nødderne er gyldne blender du dem med de andre ingredienser. Til slut smelter du kokosolien og blender den sammen med de andre ting. Sæt den lidt flydende blanding på køl så den samler sig.

Marcipan:

100 g mandel mel

1,5 æggehvide

1 tsk mandelessens

2 tsk sukrin melis

Vil du have med knas og hindbær smag:

20 g groft hakkede mandler

4 spsk frysetørret hindbær
Bland mandelmel, æggehvide, mandel essens og sukrin sammen til en ensartet masse.

Nu kan du jo så vælge at lave dem med hindbær smag og evt knas. Hvis du vil det- ja så blander du hindbær og de groft hakkede mandler i.

Til overtrækket:

100 g mørk chokolade

1 tsk kokosolie

Smelt det og brug det til at overtrække påskeæggene med.

Nu skal du jo så lave påskeæggene. Her kan du jo så vælge at sammensætte ingredienserne som du vil. Jeg har lavet dem både med marcipan og nougat.
Til pynt er brugt guldstøv og frysetørret hindbær og solbær.

Sæt dem i køleskabet til chokoladen er helt stivnet. Opbevar dem her indtil de er spist;)