Vildt lækker islagkage- der er super let at lave. Ja den er altså ikke sund. Men det skal det heller ikke altid være;)
Jeg har været så heldig, at der er masser af brombær på min daglige gå tur. Så efter et utal af brombær smoothies, brombær på morgenmaden og i salaten- ja så var det tid til at lave lidt andet.
Du skal bruge:
200 g hasselnødder
100 g sukker
3 æggehvider
Rist nødderne på en pande. Blend dem til mel. Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret lidt af gangen. Hæld derefter nøddemelen i lidt efter lidt.
Fordel massen i en springform- 20 cm.
Bag bunden i ovnen ved 200 g i 18 min.
Til isen skal du bruge:
100 g brombær
3 blade husplast
3 dl fløde
4 æggeblommer
100 g sukker
Start med at blend brombær godt.
Lad husplasten trække i koldt vand i 5 min. Tag husplasten op og kom det i en lille gryde sammen med brombær massen. Tænd for varmen og rør indtil det er en jævn masse ( det må ikke blive for varmt).
Pisk blommerne og sukkeret stift og Hvidt. Kom brombærmassen i og pisk det sammen. Pisk fløden for sig selv og pisk til sidst de to ting sammen.
Fordel isen ovenpå bunden og stil det i fryseren.
Husk bunden skal være helt kold inden du kommer det ovenpå.
Når den skal serveres så pynt med friske brombær og lidt hakket mørk chokolade🍽🍽