Fertilitet og akupunktur?

Der er utrolig mange der kæmper med at blive gravide. Mange flere end man umiddelbart antager. Det er ikke noget man har lyst til at tale om – og det i sig selv gør, at man ofte føler sig alene med det og føler man er de eneste i verden, der skal kæmpe for en graviditet.

Jeg har rigtig mange der kommer i klinikken og får behandling for at øge fertiliteten. Vi starter altid med en afbalancering af kroppen hormon system, afstresning af kroppen og en generel afbalancering. Behandlingen starter med 5 behandlinger – som altid ligger mellem mens og ægløsning. Herefter er der behandling 1 gang i måneden og evt. en ekstra behandling i forbindelse med æg udtagning, opsætning osv.

Akupunktur til fertiliteten

Akupunkturen hjælper både kvinder, der “bare” gerne vil forberede og styrke kroppen til naturlig graviditet så godt som muligt, og dem, som har deciderede fertilitetsproblemer, og som evt. er i behandling på fertilitetsklinik.

At hjælpe kroppen tilbage i balance vil øge chancerne for, at graviditeten indtræffer – og gerne så hurtigt som muligt. Sådan er naturen indrettet:

Hvis der er ubalancer, som kroppen dagligt kæmper med, er der ikke overskud til mere og slet ikke til at gennemføre en graviditet, som jo i sandhed er en belastning for hele organismen.

For kvinder, der skal have taget æg ud til befrugtning eller lagt op, eller som “bare” vil blive så klar som muligt til insemination (eller graviditet ad naturlig vej), vil akupunktur absolut være en farbar vej. Også for dem, der har oplevet spontane aborter tidligere, eller hvis æggene slet ikke vil sætte sig fast.

Og da behandlingen er helt uden bivirkninger, er der ingenting i vejen for at indlede familieforøgelsen med behandlinger med akupunktur.

Nogle opnår endda at blive naturligt gravide efter få akupunkturbehandlinger (så snart balancen i kroppen er genoprettet), så de slet ikke behøver at fylde kroppen med hormoner, have taget æg ud osv. Andre bliver støttet af akupunkturen, så de opnår hurtigere og bedre resultater af f.eks. IVF eller insemination.

Optimale forhold for en graviditet

Akupunktur går aldrig mod naturen, men genskaber den balance, der skal til for at kunne blive gravid og føde.

Det er en blid og effektiv måde at få kroppen til at:

• Forbedre ovariernes funktion med hensyn til at producere æg af bedre kvalitet.

• Regulere hormonerne med henblik på at producere et større antal follikler.

• Mindske bivirkninger fra hormonindtag.

• Afbalancere kroppen og afspænde livmoderen.

• Styrke immunforsvaret.

• Mindske risikoen for abort.

• Forbedre mænds sædkvalitet (det tager 3 måneder).

Ved at afspænde og øge blodcirkulationen i livmoderen optimeres forholdene. Der bruges akupunkturpunkter, der hjælper slimhinden til at blive tyk og lækker for ægget at slå sig ned i. Ved at afstresse kvinden, få styr på cyklus og hormonbalance og øge immunforsvaret vil kroppen blive klar til graviditet og fødsel.

Akupunktur bruges verden over, når et par gerne vil have børn. Men også i graviditeten til f.eks. at dæmpe kvalme, i forbindelse med bækkenløsning, til at fremme veer eller til at vende et foster. Og så er akupunktur særdeles effektiv til børn med eksem, kolik osv.

Vil du gerne øge dine chancer for en graviditet – og hjælpe kroppen tilbage i balance. Så send mig en pb – så finder vi det optimale forløb for dig