Jeg elsker julen- elsker at bruge tid på jule hygge og lave lækkerier:)
Her er opskrifter på forskellige elementer til fyldt chokolade.
Marcipan:
200 g økologisk mandel mel
60 g sukrin melis
2 æggehvider
3 dråber mandel essens
Bland melis og mandel mel sammen. Rør æggehvider og mandel essens i.
Lad det hvile i køleskabet i mindst to timer inden brug. Det kan sagtens holde sig 1 måned:)
Karamel fyld:
1 ds kondenseret mælk
Lad den koge i en gryde i 3 timer. Hele dåsen skal være dækket af vand. Herefter lader du den køle HELT af inden du åbner den. Kog den evt dagen inden du skal bruge det.
Rom fyld:
1 ds kondenseret mælk
4 genstande AuRhum
Du kan finde den her: www.AuRhum.dk
Kog dåsen med kondenseret mælk i 3 timer. Husk vandet skal dækkes dåsen. Lad den herefter køle helt ned- bland rommen i og stil det på køl.
Find dine chokolade forme frem. Smelt chokoladen over et vand bad. Lad den køle ned til mellem 31 og 34 grader. Kom chokolade i formen og hæld det overskydende fra. Sørg for at få skrabet alt det overskydende væk. Lad det køle lidt i køleskabet.
Kom det ønskede fyld i chokolade formen. Kom igen chokolade hen over- skrab det overskydende væk og stil det i køleskabet.
Når det er helt størknet – så tag det ud af formen.
Velbekomme:)))