Glutenfri og hvede fri italienske boller- luftige og sprøde❤️ jeg er fan!!
Som de fleste andre med glutenallergi, ja så bliver “hvidt brød” altid lidt en udfordring når det skal bages. Måske er jeg bare inde i en super heldig periode- for det lykkes altså bare igen😃
Opskriften på 12 boller kommer lige her:
9 dl vand
20 g gær
2 tsk æble eddike
40 g loppefrø skaller- den gule
2 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 tsk koriander
100 g kartoffelmel
150 g majsmel
250 g sorghummel
Start med at rør vand, gær, husk, eddike og krydderier sammen i din røremaskine. Rør det godt sammen så det bliver til en “gelé masse”.
Kom de andre ingredienser i lidt af gangen og lad maskinen rører i ca. 10 min.
Lad dejen hæve i to timer.
Varm ovnen op til 220 g varm luft. For ca 12 boller med en ske og kom dem direkte i ovnen så de ikke mister formen.
Lad dem bage i 35-40 min.
Velbekomme😃😃