Glutenfri og hvede fri italienske boller- luftige og sprøde❤️ jeg er fan!!

Som de fleste andre med glutenallergi, ja så bliver “hvidt brød” altid lidt en udfordring når det skal bages. Måske er jeg bare inde i en super heldig periode- for det lykkes altså bare igen😃

Opskriften på 12 boller kommer lige her:

9 dl vand

20 g gær

2 tsk æble eddike

40 g loppefrø skaller- den gule

2 tsk salt

1 tsk kardemomme

1 tsk koriander

100 g kartoffelmel

150 g majsmel

250 g sorghummel

Start med at rør vand, gær, husk, eddike og krydderier sammen i din røremaskine. Rør det godt sammen så det bliver til en “gelé masse”.

Kom de andre ingredienser i lidt af gangen og lad maskinen rører i ca. 10 min.

Lad dejen hæve i to timer.

Varm ovnen op til 220 g varm luft. For ca 12 boller med en ske og kom dem direkte i ovnen så de ikke mister formen.

Lad dem bage i 35-40 min.

Velbekomme😃😃