img_6843-1.jpg

Kyllinge satay

Disse Kyllinge spyd bringer mig tilbage til Malaysia- hvor jeg boede og læste en periode. De er virkelig gode og lettere vane dannende.

Opskriften er til 6 personer:

Start med at marinerer Kyllinge inderfileterne:

1000 g Kyllinge inderfilet 

Marinade:

1 rød chili skåret i tern

3 fed hvidløg

2 spsk fiske sovs

2 spsk sesamolie

2 spsk sirup

Saften fra 1 lime.

Bland det hele sammen i en skål. Lad kyllingen marinerer i min. 1 time.

Herefter skal du lave den sauce der skal over Kyllinge spydene. 

Du skal bruge:

2 spsk kokosolie

2 fint hakkede skalotteløg 

3 fed hvidløg 

2 spsk rød karry pasta

4 spsk soya

Saften fra 1 lime

200 ml kokosmælk

4 spsk peanut butter

2 dl peanut- som du blender groft.

Smelt kokosolien i en gryde. Hak hvidløg, skalotteløg og kom de i den varme olie. Brun det kort og tilsæt den røde karrypasta. Herefter tilsætter du de øvrige ingredienser. Rør til det er en jævn masse.

Kom Kyllinge stykkerne på spyd.

Hæld peanut massen over og kom dem i ovnen ved 175 grader i 25 min.