Opskrift der giver to store rugbrød:)
9 dl vand
1 dl olivenolie
200 g dadler
2 spsk honning
50 g gær
1 dl husk
200 g rismel
300 g glutenfri havregryn- brug boghvede flager hvis du er meget allergisk
6 dl kogte brune ris
1 spsk kardemomme
1 tsk koriander
2 tsk salt
2 dl hørfrø
Sæt 200 g dadler i blød i kogende vand i en time. Herefter blender du dem med lidt af vandet. Det skal være en flydende masse.
Pisk 9 dl lunkent vand, gær, honning og husk grundigt. Husker vil geler- sørg for at pisk indtil alle klumper er væk. Herefter tilsætter du alle krydderier og salt. Pisk videre:)
Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser sammen med den klistrede masse. Rør dejen i en røremaskine- til det hele er blandet godt sammen.
Fordel dejen i to brødforme.
Lad det hvile natten over.
Bag det ved 175 grader- varmluft- i 1 time.