Migræne, hovedpine – er det noget du kender til?

En af de ubalancer jeg har behandlet mest i klinikken er migræne og hovedpine. Indenfor kinesisk medicin arbejder vi lidt anderledes med migræne og hovedpine- og det betyder at vi i langt de fleste tilfælde kan fjerne eller minimerer generne.

De forskellige hovedpiner og migræner har flere og forskellige årsager. Det kan være pga. udvendig påvirkninger som Vind, Kulde og Fugt, eller det kan være fra indvendige årsager – herunder kost, stress, mentale ubalancer osv.

Indenfor kinesisk medicin arbejder vi med Shi eller Xu tilstande. Shi betyder overskud – overskud skyldes ofte en udefra kommende påvirkning. Det kan være vejret – f.eks. nu her hvor vi skifter fra sommer til efterår. Det blæser mere – regner osv. Så får man ofte migræne – migrænen starter i nakken og bevæger sig op, rundt om hovedet og placerer sig ofte bag det ene øje. Nogle gange bliver det kombineret med en bihulebetændelse eller det man kalder ”kroniske stoppede bihuler”.

Andre gange kommer migrænen i forbindelse med en forkølelse, influenza og nogle er så påvirkelige at migræne opstår, hvis de får træk i nakken. De oplever at de altid skal gå med tørklæder, undgå sidde med ryggen til et åbent vindue – selv om sommeren.

Andre oplever XU migræner – det vil sige ”underskuds migræner”. Her er det typisk et underskud i Qi. Xu migræner bliver påvirket af stress i længere tid, psykisk pres ved f.eks. en eksamen – og de er MEGET påvirkelige af kosten. Så lider du af en Xu migræne vil du ofte få migræne ved indtagelse af for meget sukker, rødvin en aften, stærke krydderier, kaffe, mejeriprodukter.

Xu migræne bliver også ofte udløst ved menstruationer og ved ægløsning.

Det gode ved alt det her er, at migræne og hovedpine næsten altid kan behandles med akupunktur. Vi kan afbalancere din krop og sørge for du slipper for smerterne og dagene i sengen. Så vil du også gerne din migræne til livs – så send mig en pb.