Linsepuré:
- 100 g røde linser
- 1 løg
- 1 dl naturel yoghurt
- salt og peber
Kog linserne i let saltet vand i 18 minutter og lad dem derefter afkøle lidt. Hak løget fint og vend dem i yoghurten. Vend derefter linserne i og smag til med salt og peber.
Rodfrugtsalat:
- 400 g. blandede rodfruget (f.eks. gulerod, pastinak, persillerod, rodskokker eller selleri)
- 400 g. blandet kål (f.eks. spidskål, rødkål, hvidkål eller savoykål)
- 1/2 spsk knust spidskommen
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk olivenolie
Skær rodfrugter og kål i fine strimler på et mandolinjern eller lignende. Bland det sammen i en skål.
I en kop eller meljævner blandes olier og spidskommen godt sammen. Det hældes over salaten og det hele vendes sammen.
(På billedet er der brugt gulerod+persillerod samt spidskål+rødkål, men forsøg dig gerne frem med andre)