Jeg elsker det indiske køkken!! Der er masser af smag- det er dejligt let og smager altid fantastisk.
Her en opskrift som hele familien vil elske:
Start med at lave en marinade af følgende:
2 dl yoghurt naturel
2 fed hvidløg
3 tsk fint revet ingefær
1 tsk salt
2 tsk gurgemeje
2 tsk chili
1 tsk garam masala
2 tsk karry – jeg har karry fra Indien som er meget stærkt- så måske du skal bruge lidt ekstra
Saften fra 2 store lime
Bland det hele sammen.
Derudover skal du bruge 800 g kylling- enten inderfilet eller Kyllinge bryst du skære i strimler.
Lad kyllingen marinerer i mindst 2 timer- meget gerne mere.
Når du skal lave retten skal du hælde det hele i et ildfast fad- bag det i ovnen ved 240 g i 25 min.
Mens det er i ovnen laver du resten. Du skal bruge:
1 stort løg eller 2 mindre
2 fed hvidløg
3 spsk ingefær
1 ds tomat pure
2 dl hakkede cashewnødder
2 tsk gurgemeje
3 dl vand.
Start med at stege løg og hvidløg på panden. Herefter tilsætter du alle de andre ingredienser og koget det op. Lad det koge i 5 min.
Bland det hele sammen i gryden og lad det simre i 5 min.
Serverer det med naaan brød og evt. Ris.
Det smager altid super med kold agurke og mynte dip til indisk mad. Her er opskriften på det:
1 dl skyr
1/2 agurk
1 håndfuld mynte blade
Salt
Blend det hele sammen:))
Velbekomme