Traumebehandling

I klinikken tilbyder Dina specialiseret traumebehandling, et område hvor  der er store resultater og meget positive resultater med hos klienterne. Det er en utrolig oplevelse at være vidne til, hvordan klienter forlader vores lokaler med en mærkbar lethed i kroppen efter blot én behandling. 

Dina er en del af en forskergruppe under Godthjælp og Maugendre International Institut og i december 2023 fik vi offentliggjort vores studie omkring behandlingen af PTSD i det Franske tidsskrift HEGEL. Det er netop den traumebehandling du kan modtage i klinikken.

Traumebehandling hos os adresserer en bred vifte af udfordringer, herunder, men ikke begrænset til, sorg, sygdomsforløb, overgreb, PTSD, højdeskræk, voldsepisoder, tab, voldtægt, angst, verbale overfald, samt arbejdsmæssige belastninger relateret til specifikke episoder. Denne behandlingsform er særligt effektiv til at håndtere de følelser og fysiske reaktioner, der “sidder fast” i nervesystemet som følge af traumatiske oplevelser, som ikke synes at slippe taget, selv efter terapi og andre interventioner.

En vigtig aspekt af vores for for traumebehandling er at du ikke behøver dele det traumebillede/ episode du vil have behandlet. Nogle oplevelser er utroligt vanskelige at tale om, hvilket er hvorfor det er afgørende for mig at understrege, at du ikke behøver at dele detaljerne om dit traume med mig for at behandlingen skal være effektiv. Uanset om det drejer sig om voldtægt, incest, overgreb, vold, eller andet, er det vigtigt for mig, at du ved, at du kan modtage behandling og begynde din helingsproces uden nødvendigvis at skulle verbalisere dine oplevelser.

Vores traumebehandling fokuserer på at løsne de blokeringer og fastlåste følelser, der forhindrer heling og fremkalder fysiske samt psykiske reaktioner, såsom angst. Ved at arbejde direkte med kroppens og sindets reaktioner på traumet, tilbyder vi en vej til genopretning og heling, der går ud over konventionel terapi og giver håb og relief til dem, der måtte føle sig fanget af deres fortid.

Vores studie omkring PTSD

Vores studie viser en tydelig effekt af blot en enkelt behandling med auricular chromoterapi. I studiet har vi behandlet 32 personer. Alle har de haft en SUD score (hvor psykisk ubehageligt er det på en skala fra 0 til 10, hvor 10 er max ubehag) på i gennemsnit 8,74 ved start behandling.

Efter behandlingen er SUD score nede på 1,54 og en måned efter behandling har vi igen kontaktet de behandlede personer og her er SUD score faldet yderligere til 1,22.

Personerne der er behandlet har selv valgt det traumebillede/ episode de vil have væk.

Jeg synes resultatet taler for sig selv- og viser hvor effektiv behandlingen er. Studiet er offentliggjort i Frankrig da Auriculoterapien stammer fra Frankrig og Stephane Maugendre har læge praksis i Frankrig.

https://www.cairn.info/revue-hegel-2023-4-page-289.htm?tap=lnwgcq9zn430u&wt.mc_id=crn-tap-a-788041&contenu=article