Grief-Loss.jpg

TRAUMEBEHANDLING

Traumebehandling efter en ny udviklet behandlingsmetode- det ikke kan fåes ret mange steder i verden endnu….

Vi startede et forskningsprojekt op omkring behandling af PTSD og traumebilleder generelt. Selve resultatet af projektet bliver offentliggjort i september 2023 til Sympositum indenfor auriculoterapien. Men det er ingen hemmelighed at der er ret gode resultater med behandlingen- og effekten er ikke aftagende.

Under selve behandlingen tænker du på et specifik traumebillede du har været igennem. Du behøver i princippet ikke fortælle mig om episoden. Et traumebillede kan være en ulykke, et overfald, et overgreb, vidne til vold, krigshandling, incest ol. Det kan også været et arbejdsrelateret traume der knytter sig til en specifik episode.

Landsforeningen for PTSD ramte skrev følgende ved forskningsopstart:

Vi, Landsforeningen for PTSD-ramte og pårørende er blevet kontaktet af GODTHJÆLP INSTITUTE – Klinik, Kurser & Uddannelse, som er igang med et spændende forskningsprojekt med lys- og farveterapi (INGEN NÅLE), hvilket vi tænker kunne være interessant for nogle af jer💚

Instituttet beskriver projektet her:
Vi arbejder med at udvikle en speciel behandling til personer ramt af PTSD. Vores mål er at behandle et eller flere traumatiske billeder der viser sig regelmæssigt hos den PTSD ramte. Auriculoterapien har sin oprindelse i 1950 i Frankrig, hvor lægen, fysiker og akupunktør Paul Nogier (1908-1996) fandt sammenhæng imellem forskellige reflekszoner på øret og kroppen. Siden har der været et utal af neurofysiologiske studier. I 1990 laves en standardiseret liste af punkter indenfor WHO. Så kort fortalt er Auriculoterapien en godkendt- og evidens baseret behandlingsform. Auriculoterapi er under konstant udvikling. I 1970 blev der lavet et studie i USA – en standardiseret øreakupunktur protokol kendt som NADA.

Det vi gerne vil med vores forskningsprojekt er at finde et optimalt protokolsystem i behandlingen af PTSD, som vil være mere målrettet og effektivt til lige netop PTSD. Det vi søger, er personer ramt af PTSD, som vil svare på et spørgeskema- modtage 1 behandling og svare på samme spørgeskema 1 måned efter behandlingen. Alle svar og personer er anonyme – og reglerne indenfor GPDR vil blive overholdt. Forskningsprojektet udarbejdes af GODTHJÆLP Institute og læge Stephane Maugendre (www.godthjaelp.dk). Rent praktisk vil vi under behandlingen kunne teste personerne – dvs. der ikke er forbundet nogen risiko for forværring.

Kontakte Rikke ved Godthjælp Institut i København eller Dina Alminde for behandling i Thisted.